Posted on 1 10 14
Dünya tanıtımı Paris Otomobil Fuarı’nda yapılacak olan BMW 2-Serisi Cabrio, sportif yapısı ve şık çizgileriyle premium kompakt sınıfa yeni bir dinamizm getirecek. Dört kişilik yapısıyla dikkat çeken ve şimdiye kadar 130 bin adetten fazla satılan 1-Serisi Cabrio’nun yerini alacak olan yeni model, üstü açık durumdayken ‘tekne güvertesi’ görünümüyle öne çıkıyor. Birçok rakibinin aksine üç renk seçeneğine sahip olan kumaş tavanı tercih eden 2-Serisi Cabrio, 50 km/s hızla giderken 20 sn’de üstünü açabiliyor.

BMW 2-SERİSİ CABRIO
BMW 2-Serisi Cabrio, BMW ConnectedDrive’da tasarlanmış yeni bir özellik ile navigasyon verilerinin yerleşik SIM kartı aracılığıyla güncellenmesini sağlayan yeni nesil navigasyon sistemini sunan tek model olarak da ön plana çıkıyor. 2015 Şubat ayında Avrupa’da satışına başlayacak olan otomobil, selefinden oldukça büyük olarak tasarlanmış. Aks aralığı 30 mm artmış ve toplam uzunluk da 72 mm artarak 4432 mm’ye ulaşmış. Tüm bunlardan bagaj hacmi de olumlu etkiliyor doğal olarak. Üstü açıkken 280 lt olan bagaj, kapandığında 335 lt’ye ulaşıyor ve bu değer önceki versiyondan 30 lt daha büyük. Otomobilde ilk etapta biri dizel olmak üzere dört motor seçeneği sunuluyor. Adından da anlaşılacağı üzere en performanslı model olan M235i, 3.0 lt’lik altı silindirli turbo motorla donatılmış. 326 HP güç ve 450 Nm tork üreten bu motor, 2-Serisi Cabrio’yu 5.0 sn’de (otomatik) kalkıştan 100 km/s hıza ulaştırıyor. Tüm bunları yaparken de sadece 7.9 lt/100 km tüketim değerine sahip. 2-Serisi Cabrio’nun diğer benzinli seçeneklerini ise 228i ve 220i oluşturuyor. 228i’de dört silindirli turbo 2.0 lt’lik bir motor bulunuyor. 245 HP güç ve 350 Nm torkuyla hayli iddialı olan bu motorun ortalama tüketimi 6.6 lt/100 km. 0-100 km/s hızlanması 6.0 sn olan ve 250 km/s maksimum hıza sahip olan 228i, bu özellikleriyle M versiyonunu aratmadığı gibi daha fazla ekonomi sunuyor. 220i ise yine 2.0 lt’lik turbo motoru kullanıyor ama gücü 184 HP. Türkiye gibi dizel pazarlarında çok tutulacak olan 220d, 190 Hp güce sahip. 400 Nm’lik torkuyla neredeyse M235i’ye yetişen 220d, 0-100 km/s hızlanmasını 7.4 sn’de tamamlıyor ve 225 km/s’ye ulaşıyor. Ortalama yakıt tüketimiyse 4.1 lt/100 km.
BMW 2-SERİSİ CABRIO
BMW 2-SERİSİ CABRIO
BMW 2-SERİSİ CABRIO
BMW 2-SERİSİ CABRIO
BMW 2-SERİSİ CABRIO
BMW 2-SERİSİ CABRIO
BMW 2-SERİSİ CABRIO
BMW 2-SERİSİ CABRIO
BMW 2-SERİSİ CABRIO
BMW 2-SERİSİ CABRIO
BENZER KONULAR
100 bin TL’ye kadar olan otomobiller
Her yıl olduğu gibi bu sene de son çeyrekte satışlar arttı. Tabii ki bu artış beklentileri karşılamıyor ama sektörün biraz nefes almaya ihtiyacı olduğu da ..
Tek pedallı otomobiller
Yaklaşık on yıl önce ilk elektrikli otomobil dalgası Kaliforniya kıyılarına vurmaya başladı. Tahmin edeceğiniz gibi Tesla’dan bahsediyoruz. Otomobil hayranları bu gelişmeden rahatsız olsalar da fazla ..
Elektrikli MINI ne zaman Türkiye’ye geliyor?
MINI, yüzde 100 elektrikli ilk seri üretim modeli MINI Electric'i İstinye Park’ta otomobil meraklıları ile buluşturuyor. 30 Kasım-8 Aralık 2019 tarihleri arasında İstinye Park alışveriş ..
Yeni VW Transporter Türkiye’de
Yepyeni görünümü ve teknolojik yenilikleriyle Türkiye pazarına sunulan Transporter, tamamen yenilenmiş gösterge paneli, elektromekanik servo direksiyonu, iç döşemesi, artırılmış standart ekipman seviyesi, LED iç aydınlatması, ..
Markaların en ucuz otomobilleri
Türkiye’de otomobil satın almak iyice zorlaştı. 2018 yılına göre satışların ne kadar düştüğünü defalarca yazdık. 2017’ye göre kıyaslarsak ise durum daha da vahimleşiyor. Türkiye’nin bir ..
Mutlaka kullanılması gereken otomobiller
Bazı otomobiller vardır ki, hem fiyatları hem de az bulunmaları nedeniyle hayallerimizi bile aşarlar. Onları kullanmak için çıldırırız ama tabii ki imkân bulmamız çok zordur. ..
Yeni Skoda Octavia ne zaman geliyor?
Skoda’nın global olarak en çok satan modeli olan Octavia tamamen yenilendi ve dördüncü kuşak olarak yollara çıkmaya hazırlanıyor. Tamamen yenilenen Octavia'da ilk kez plug-in hibrit ..
Otomotiv tarihindeki ilginç ortaklıklar
Otomotiv dünyasında ortaklıklar yeni değil. Geçmişte de alakasız görülebilen markalar bir araya gelip ortak ürünlere imza atabiliyordu. Bunlardan bazıları çok başarılı oldu ve hâlâ hatırlanıyor. ..
BMW’den takas ve düşük faiz avantajı
Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW, kasım ayında da kaçırılmayacak fırsatlar sunmaya devam ediyor. BMW modellerinde geçerli kasım ayına özel düşük faiz ve cazip takas ..
(Visited 62 times, 1 visits today)