Skip to content

Otomotiv dünyasından tüm yenilikler

  • ANA SAYFA
  • HABERLER
  • YENİLİK
  • SÜRÜŞ
  • MOTORSPORLARI
  • İLETİŞİM
  • YOUTUBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • INSTAGRAM
  • MARKALAR
  • Home
  • HABERLER
  • Yerli otomobil Togg’a yeni logo
HABERLER

Yerli otomobil Togg’a yeni logo

18 Aralık 202122 Aralık 2021By automagg

Fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye ait küresel bir marka ortaya çıkarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak hedefiyle yola çıkan Togg, marka isminin ardından logosunu da belirledi.

27 Aralık 2019’da ön gösterim araçlarının Türkiye’ye ve dünyaya tanıtılmasıyla önemli bir adım atan Togg, o günden bu yana önemli bir bilinirlik seviyesine ulaşan ‘Togg’ ismini marka adı olarak kullanmaya karar vermesinin ardından, logo seçimini de yaptı. Yerli ve global ajansların dahil olduğu bir sürecin ardından, bugüne kadar Türkiye’de ve dünyada önemli markaların logolarını tasarlayan marka ajansı CGH’nin logo tasarımı en yüksek puanı alarak, Togg’un logosu olarak seçildi. Logo tasarımında iki ok, ortasında değerli taş şeklini oluşturacak şekilde kaynaşarak, doğu ve batının bir araya gelmesini simgeliyor. Logo aynı zamanda Togg’un yaşamı kolaylaştıran mobilite çözümleri sayesinde teknolojiyi ve insanı bugünün ve yarının kesişim noktasında bir araya getiren bir teknoloji şirketi olduğunu da vurguluyor. Logo için Avrupa Birliği, ABD, Çin, Rusya, Azerbaycan, Türk Cumhuriyetleri ve Türkiye’de gerekli tescil işlemleri başlatıldı.

Togg ismi yüzde 90’ın üzerinde biliniyor

Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş, marka isminin ardından logoyu da belirlemekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Hedeflerimize adım adım yaklaşıyoruz. Kasım 2018’den bu yana global ve profesyonel bir yaklaşımla ele aldığımız kullanıcı markası oluşturma sürecini tamamlamanın mutluluğu içindeyiz,” dedi. Büyük bir titizlikle yürütülen süreçteki adımları özetleyen Karakaş, şunları söyledi: “Global bir marka oluşturma hedefiyle çıktığımız bu yolda, markamızın doğum yerinin Türkiye olduğunun bilinciyle, ilk günden itibaren ülkemizdeki ihtiyaç ve beklentileri anlamaya çalıştık. Tıpkı üründe olduğu gibi marka çalışmalarına da pazar araştırmasıyla başladık, hedef kitleyi belirleyip müşterilerin beklentilerini bilinçaltı boyutunda anlamak için ileri araştırmalar yaptık. Marka özümüzü bu doğrultuda tanımladık. 27 Aralık 2019’da ön gösterim araçlarımızın tanıtımı küresel ölçekte ses getirdi ve Togg ismi geniş kitleler tarafından, yüzde 90’ın üzerinde çok önemli bir bilinirlik seviyesine erişti.

Lansman sonrası yaptığımız araştırmalarda da Togg isminin markamızın değerlerini yansıttığını tespit ettik ve yaptığımız değerlendirmeler sonucunda marka ismi olarak ‘Togg’u kullanmaya karar verdik. Bu kararın ardından logo çalışmalarına yoğunlaştık. Yerli ve global ajansların dahil olduğu bir sürecin ardından, Togg’un marka değerlerine uygunluk, özgünlük ve tescil edilebilirlik kriterlerinden en yüksek puanı alan logoyu seçtik. Logomuz, bugüne kadar Türkiye’de ve dünyada önemli markaların logolarını oluşturan marka ajansı CGH tarafından tasarlandı. Avrupa Birliği, ABD, Çin, Rusya, Azerbaycan, Türk Cumhuriyetleri ve Türkiye’de logomuzun tescil işlemleri için gerekli süreçleri başlattık. Logomuz Togg’un yaşamı kolaylaştıran mobilite çözümleri sayesinde teknolojiyi ve insanı bugünün ve yarının kesişim noktasında bir araya getiren bir teknoloji şirketi olduğunu vurguluyor. Aynı zamanda logomuzdaki dualite teması Doğu ve Batı arasında rasyonel ve duygusal bir denge yaratma fikrini besliyor…”

Bunu paylaş:

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
  • X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X

İlgili yazılar

BYD HABERLER

BYD modellerinde uzaktan güncelleme mümkün

18 Temmuz 2025By automagg
HABERLER SKODA

Skoda’dan temmuz ayına özel fırsatlar

17 Temmuz 202518 Temmuz 2025By automagg

Yazı gezinmesi

Previous: MG EHS PHEV test sürüşü 2021
Next: Opel’den yılın son kampanyası

GOOGLE ARAMA

ÇOK OKUNANLAR

  • Peugeot 301 mi, Citroen C-Elysee mi?
  • Fiat Linea mı, Renault Symbol mü?
  • Fiat Egea şimdi de Dodge Neon oldu
  • En iyi 10 lüks SUV
  • Renault Clio mu, Opel Corsa mı?

BİZİ TAKİP EDİN

  • YOUTUBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • INSTAGRAM
  • MARKALAR

SON YAZILAR

  • BYD HABERLER

    BYD modellerinde uzaktan güncelleme mümkün

    18 Temmuz 2025
  • TOYOTA YENİLİK

    Yenilenen Toyota Corolla Cross Türkiye’de satışa sunuldu

    18 Temmuz 2025
  • BMW YENİLİK

    Türkiye’ye özel motor seçeneği: BMW X3 20

    17 Temmuz 202518 Temmuz 2025
  • RENAULT YENİLİK

    Makyajlı Renault Austral Türkiye’de satışa sunuldu

    17 Temmuz 202518 Temmuz 2025
  • HABERLER SKODA

    Skoda’dan temmuz ayına özel fırsatlar

    17 Temmuz 202518 Temmuz 2025
  • YOUTUBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • INSTAGRAM
  • MARKALAR
Tüm hakları saklıdır. Karemedya Yayıncılık LTD. ŞTİ. (2022)
Proudly powered by WordPress | Theme: Fort by Candid Themes.